sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Embossaus-tekniikka eli kohokuviointi

Tässä tulee perusohjeet embossaukseen eli kohokuviointiin. Ohjeita on varmasti myös muunlaisia, mutta itse olen tehnyt sitä alla olevien ohjeiden mukaan. Ennen kuin aloitat embossaus-harjoittelun sinun tulee tehdä pieniä investointeja, mutta tulet varmasti olemaan tyytyväinen hankintoihin, kun pääset kiinni embossauksen maailmaan. Näin on käynyt myös minulle. =)

1. Embossauksessa tarvittavat välineet: leimasin, embossaukseen tarkoitettu muste, embossaus jauhe ja kuumailmapuhallin. Lisäksi tarvitse pohjan mihin embossaat kuvion ja tyhjän esim. A4-kokoisen paperin.


2. Aloita työn tekeminen laittamalla mustetta leimasimeen ja leimaa kuvio paperille,mihin haluat kuvion tehdä. Kuten alla olevasta kuvasta huomaat leimattua kuviota on hankala huomata.





 



3. Kaada kohokuviointijauhetta runsaasti leimatun kuvion päälle. Tämän jälkeen ota tyhjä esim. A4-kokoinen paperi ja ripottele ylinmääräinen jauhe paperin päälle ja siirrä ylimääräinen jauhe takaisin purkkiin.





4. Seuraavaksi tarvitset askarteluun tarkoitetun kuumailmapuhaltimen, jonka avulla saat lopullisesti kohojauheen kiinnittymään paperiin. Kuviota puhalletaan niin kauan, että kuvio alkaa kohoamaan ja muuttuu kiiltäväpintaiseksi. Huomaat kyllä tämän selkeästi,kun niin alkaa tapahtumaan. Erilaiset jauheet tekevät erilaista pintaa.


5. Nyt sinulla on haluamasi kuvio embossattu eli kohokuvioitu paperille. Mikäli et onnistu ensimmäisellä kerralla kokeile uudestaan.


 Mukavia embossaus hetkiä sinulle. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti